Επανακυκλοφορεί το Honda Monkey

Το Monkey είναι το εμβληματικό mini bike της Honda που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1961 αλλά έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ την δεκαετία των ‘70. Την τρέχουσα χρονιά, η Honda παρουσιάζει την επανέκδοση του μοντέλου που βασίζεται στο ρετρό στιλ του αρχέτυπου Monkey, όμως με μοντέρνες πινελιές στα σημεία. Μεταξύ άλλων το Honda Monkey του 2018 εφοδιάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι USD, διπλά πίσω αμορτισέρ, όργανα LCD, σύστημα πέδησης με δισκόφρενα και ABS καθώς και φώτα LED μπροστά – πίσω.

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος αερόψυκτος SOHC 125 κ.εκ. Το κιβώτιο είναι 4 σχέσεων ενώ η κατανάλωση καυσίμου υπολογίζεται στα 67 χλμ./λίτρο. Το νέο Monkey διατίθεται σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς (Banana Yellow/Ross White, Pearl Nebula Red/Ross White, Pearl Shining Black/Ross White) και ζυγίζει μόλις 107 κιλά.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο