Η Opel παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό rally car

Η Opel είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσφέρει ένα ηλεκτρικό όχημα για αγώνες ράλι. Πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίζεται στο νέο Corsa-e, που ήδη διατίθεται για παραγγελία σε κατά τόπους αγορές της Ευρώπης. Για την επόμενη χρονιά η Opel και η ADAC προγραμματίζουν θα θεσπίσουν το «ADAC Opel e-Rally Cup», το πρώτο πρωτάθλημα ενιαίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παγκοσμίως.

Με τη νέα αγωνιστική κατηγορία που θα δημιουργηθεί, η Opel και η ADAC προσβλέπουν στην εδραίωση της επιτυχημένης συνεργασία τους όπου τα τελευταία χρόνια, διαμέσου του πρωταθλήματος ADAC Opel Rallye Cup έχει μυήσει στον κόσμο των ράλι περίπου 100 νέους οδηγούς από 18 χώρες. Το «νέο αίμα» των οδηγών αγώνων της Opel κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τέσσερις συνεχόμενες φορές (2015 – 2018) με το Opel ADAM R2. Από την νέα χρονιά, το νέο Opel Corsa-e θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του αγωνιστικού μοντέλου ADAM στις ειδικές διαδρομές των ράλι. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο αποδίδει 100kW (136hp) και ροπή 260Nm.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο