ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΟΜΙΛΟΥ VW ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ AUDI ΚΑΙ PORSCHE

Αύξηση κερδών σημείωσε ο όμιλος VW το πρώτο 4μηνο του έτους κυρίως λόγω της καλής πορείας που σημείωσαν τα πολυτελή brand της Audi και της Porsche. Τα κέρδη προ φόρων του πρώτου 4μηνου καθορίστηκαν στα 2,86 δισ. ευρώ με τον συνολικό τζίρο να φθάνει στα 47,8 δις ευρώ, αυξημένος κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Όλες οι εταιρείες του ομίλου σημείωσαν κέρδη εκτός από την Seat που βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης. Ειδικότερα, η VW σημείωσε κέρδη 440 εκατ. ευρώ – αρκετά χαμηλότερα από τα 590 εκατ. ευρώ που είχε πέρυσι την ίδια περίοδο. Τα μειωμένα κέρδη της VW οφείλονται κυρίως στον περιορισμό των πωλήσεων και στις αρνητικές ισοτομίες πρωτίστως στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Ρωσίας.

Τα λειτουργικά κέρδη της Audi ανήλθαν στα 1,3 δισ. ευρώ (στα ίδια επίπεδα με πέρυσι) ενώ η Porsche σημείωσε αύξηση κερδών στα 698 εκατ. ευρώ – από 573 εκατ. ευρώ του πρώτου 4μηνου 2013.

Η έλευση νέων μοντέλων αλλά και διεύρυνση των πωλήσεων επέτρεψε στην Skoda να αυξήσει τα κέρδη της κάτα 65% που μεταφράζεται σε 185 εκατ. ευρώ. Αντιστοίχως και η Bentley κέρδισε το πρώτο 4μηνο περί τα 45 εκατ. ευρώ από 27 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Τέλος, η Seat περιόρισε τις ζημιές της από 46 εκατ. ευρώ του Α’ 4μήνου 2013 σε 36 εκατ. ευρώ, για τους πρώτους μήνες εφέτος.

Φώτης Ραΐσης

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο