ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ALPINE ILX-007 ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ APPLE CARPLAY

Μέχρι σήμερα το νέο λειτουργικό σύστημα για αυτοκίνητα Apple CarPlay  έχει προσεκλύσει το ενδιαφέρον της Volvo – θα το φορά στα αυτοκίνητά της αρχής γενονομένης από το νέο XC90 – και της Pioneer. Τώρα πλέον μπήκε στο παιχνίδι και η Alpine παρουσιάζοντας το σύστημα iLX-007.

Πέραν τον βασικών χρήσεων διασύνδεσης που προσφέρει το λειτουργικό της Apple για αυτοκίνητα όπως Messenger, Navigation, iTunes Radio και Podcasts, οι χρήστες του Alpine iLX-007 θα μπορούν να κατεβάζουν στο iPhone, στο iPad ή στο iPod την εφαρμογή της εταιρείας TuneIt.

Μέσω αυτής θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες του ηχοσυστήματος. Παράλληλα, μέσω του Siri (εφαρμογή της Apple για φωνητικές εντολές) θα μπορεί ο χρήστης του Alpine iLX-007 να ρυθμίζει διάφορες παραμέτρους του συστήματος multimedia.

Το νέο σύστημα της Alpine περιλαμβάνει μια έγχρωμη οθόνη αφής που μπορεί να σε οποιαδήποτε κονσόλα. Η εταιρεία διαθέτει το σύστημα iLX-007 έναντι του ποσού των 800 δολαρίων.

Φώτης Ραΐσης

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο