ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ BUELL 1125 ΜΕΣΩ ΤΟΥ PROJECT RONIN 47 (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν το 2009 η Harley Davidson πήρε την απόφαση να κατεβάσει τις πινακίδες της Buell, πολλοί απόρρησαν. Πως είναι δυνατόν μια εταιρεία που έμελλε να γίνει το mainstream παρακλάδι της H-D με ένα μοντέλο στην γκάμα της, την 1125, αποτέλεσε το βαρύδι σε μια εταιρεία με πλήρη γκάμα και άλλου είδους ανοίγματα;

Η απορία παραμένει έως σήμερα 5 χρόνια μετά το κλείσιμο της Buell. Κάποιοι όμως προχώρησαν μπροστά κρατώντας το όνομα της Buell αλλά και την εικόνα της 1125, ζωντανή. Ο λόγος για την εταιρεία Magpul από το Κολοράντο των ΗΠΑ που αγόρασε 47 Buell 1125 και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα μετατροπής αυτών, στο streetfighter που βλέπετε στις εικόνες.

Buell-1125-Ronin-47-15

Αρχικά δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο μοντέλο με ένα ιδιαίτερο πιρούνι εμπρός (πλήρως ρυθμίσιμο) που πάνω του στεγάζει ένα ψυγείο και δυο μικροσκοπικά φώτα LED. Ουσιαστικά, τα μόνα στοιχεία που κρατήθηκαν από την Buell 1125 ήταν ο κινητήρας και το πλαίσιο. Όλα τα υπόλοιπα είναι διασκευασμένα.

Το project βαφτίστηκε Ronin από τον γνωστό γιαπωνέζο σαμουράι ήρωα των κόμικς και σταδιακά η εταιρεία θα διασκευάσει και τις 47 μοτοσικλέτες που έχει στην κατοχή της. Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί οι δώδεκα εξ αυτών, έναντι της τιμής των 38.000 δολαρίων, έκαστη.

Φώτης Ραΐσης

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο