Ανανέωση Toyota Prius μαζί με τετρακίνητες εκδόσεις

Οι πωλήσεις του Prius στην Αμερική έχουν μειωθεί, και η Toyota προσπαθεί να τις επαναφέρει, ανανεώνοντας την εμφάνιση του και παρουσιάζοντας το στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η προσθήκη ενός ηλεκτρικού συστήματος τετρακίνησης (e-AWD) στον προαιρετικό εξοπλισμό. Αυτό το σύστημα ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές, όπως αυτή της Ιαπωνίας, και προσθέτει έναν επιπλέον ηλεκτρικό κινητήρα που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς για ταχύτητες μέχρι τα 69 χλμ/ώρα.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας αντλεί ενέργεια από μια καινούργια μπαταρία που ανέπτυξε η εταιρεία και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί άριστα ακόμα και σε παγωμένες θερμοκρασίες. Οι νέες μπαταρίες διατήρησαν το ίδιο μέγεθος και έτσι δεν επηρεάστηκε ο αποθηκευτικός χώρος του αυτοκινήτου. Η εταιρεία δήλωσε ότι το Prius e-AWD είναι από τα 4κίνητα σεντάν με την καλύτερη κατανάλωση καυσίμου, με κατανάλωση 4,5 λίτρα/100 χλμ.

Πέραν της τετρακίνησης, το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει καινούργιο μπροστινό προφυλακτήρα και επανασχεδιασμένα φώτα. Στο πίσω μέρος οι σχεδιαστές άκουσαν τους αγοραστές, και τοποθέτησαν ξανά πιο παραδοσιακά φώτα και έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Προστέθηκαν δύο νέες χρωματικές επιλογές αμαξώματος, το Supersonic Red και το Electric Storm Blue.

Τέλος, όλα τα νέα Prius θα είναι εξοπλισμένα με το Toyota Safety Sense, ένα σύστημα οδικής ασφάλειας που περιλαμβάνει σύστημα προτροπής συγκρούσεων, εντοπισμός πεζών, ενημέρωση για αλλαγή λωρίδας και αυτόματη ρύθμιση προβολέων.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο