ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ AUDI TT

Η Audi ανακοίνωσε πως το 2015 θεσπίζεται το πρωτάθλημα ενιαίου τύπου αυτοκινήτων Audi Sport TT Cup. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα διεξάγεται στην Γερμανία και σε γειτονικές χώρες ως μέρος του πρωταθλήματος DTM.

Η αγωνιστική έκδοση του TT βασίζεται στο μοντέλο TTS Coupe παραγωγής και θα εφοδιάζεται με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα της εταιρείας. Ωστόσο η απόδοση έχει ανέβει κατά 30 ίππους (συνολικά στους 310 ίππους).

Το πρωτάθλημα θα στελεχώσουν 24 αυτοκίνητα και θα διευθύνεται από τον επαγγελματία οδηγό αγώνων Markus Winkelhock. Ιδανικό πεδίο δράσης και για αρχάριους που θα ήθελαν μια εμπειρία σε πίστα με συναγωνισμό.

Ο διακριθέν ή η διακριθείσα του προωταθλήματος θα έχει την υποστήριξη της Audi λαμβάνοντας μέρος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αγωνιστική κατηγορία GT3 και ποιός ξέρει, ίσως κάποια στιγμή η εταιρεία να τον εντάξει στο δυναμικό της στο πρωτάθλημα DTM ή στο WEC (World Endurance Championship).

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο