Πειραματικό ηλεκτρικό SUV από την Buick

Η αμερικανική Buick, η οποία ανήκει στον όμιλο της GM παρουσίασε ένα ηλεκτρικό πειραματικό SUV με την ονομασία Enspire. Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα εκτεθεί στο κοινό πρωτίστως στο σόου αυτοκινήτου του Πεκίνου 2018 καθώς το 80% των πωλήσεων της Buick αφορά την κινέζικη αγορά – παγκοσμίως η εταιρεία πουλά άνω του 1,2 εκατ. αυτοκινήτων.

Το νέο Enspire Concept έχει ιδιαίτερα κεκλιμένο μπαρμπρίζ, αεροδυναμικό αμάξωμα και μεγάλους τροχούς. Με μικρές γυάλινες επιφάνειες και αρκετά χαμηλή σιλουέτα δίνει την αίσθηση ενός Sport SUV. Στο εσωτερικό όλα είναι φουτουριστικά: Από την οθόνη ενδείξεων και πληροφοριών OLED μέχρι την προβολή χάρτη πλοήγησης στο μπαρπρίζ. Άλλη ιδιαιτερότητα στο Enspire Concept είναι η δημιουργία μίας κεντρικής κονσόλας από ξύλο που καταλήγει μέχρι τα υποβραχιόνια των μπροστινών επιβατών αλλά και η εκτενή χρήση επενδύσεων από μικροϊνες δέρματος – για την ακρίβεια καστόρι.

Για την κίνηση του πειραματικού SUV της Buick χρησιμοποιείται το σύστημα eMotion με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 410 kW. Η εταιρεία διατείνεται πως η επιτάχυνση 0-100 πραγματοποιείται σε μόλις 4 δευτερόλεπτα και ‘μεις δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε περί αυτού. Μάλιστα, το σύστημα μπαταριών που διαθέτει το μοντέλο του εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 400 χλμ. ανά φόρτιση η οποία σε διαδικασία ταχυφόρτισης μπορεί να γεμίσει το 80% της χωρητικότητας των συσσωρευτών, σε 40 λεπτά.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο