«Αυτοκίνητο της χρονιάς 2021»: Η τελική 10άδα

Την 30η Νοεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή των 10 φιναλίστ, που θα συμμετάσχουν στη φετινή ανάδειξη του Αυτοκινήτου του 2021.

Στη σχετική ψηφοφορία, πήραν μέρος 27 δημοσιογράφοι-μέλη του ανεξάρτητου θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς γα την Ελλάδα», οι οποίοι επέλεξαν τα 10 μοντέλα ανάμεσα σε συνολικά 22 καινούργια αυτοκίνητα, τα οποία εισήλθαν στην ελληνική αγορά, τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα 10 μοντέλα της τελικής φάσης, με αλφαβητική σειρά, είναι τα εξής:

Ford Puma
Ηyundai i20
Nissan Juke
Opel Corsa
Peugeot 2008
Renault Captur
Seat Leon
Skoda Kamiq
Toyota Yaris
VW ID.3

Η διοργάνωση της ανάδειξης του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021» για την Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας (ΕΣΣΑΜ).

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η εκδήλωση για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021» για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο