Ηλεκτρική Harley Davidson

Το μοντέλο LiveWire είναι το πρώτο σε μία καινούργια σειρά μοτοσικλετών που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν μια νέα εμπειρία οδήγησης. Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της H-D που θα είναι διαθέσιμη στην αγορά προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία, υπόσχεται ξεκούραστη οδήγηση στους αναβάτες, ενώ η απουσία συμπλέκτη παρέχει ευκολία στην οδήγηση για τους νεοεισερχόμενους στον κόσμο της μοτοσικλέτας. Η παρουσίαση του μοντέλου στηρίζει τους στρατηγικούς στόχους της Harley-Davidson για το 2027, οι οποίοι αφορούν στην ενδυνάμωσή της στις Η.Π.Α. και στην επιτάχυνση της διεθνούς ανάπτυξής της.

Η αυτονομία φθάνει κατά προσέγγιση στα 177 χιλιόμετρα σε αστική χρήση ανά φόρτιση. Το LiveWire διαθέτει τον ηλεκτροκινητήρα H-D Revelation, ο οποίος προσφέρει λιγότερους κραδασμούς και χαμηλά επίπεδα θερμοκρασίας και θορύβου, ενώ παράγει ένα νέο χαρακτηριστικό ήχο καθώς επιταχύνει.

Το όραμα για την κατασκευή του LiveWire ξεκίνησε με την παρουσίαση του project LiveWire το 2014. Μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών, το Project LiveWire έδωσε την ευκαιρία σε πιθανούς αγοραστές να δώσουν την άποψη τους για το τι περιμένουν από μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Harley-Davidson, σύμφωνα με την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο