Ηλεκτρικό trail bike Sur-Ron Light Bee

Είμαστε φαν της ηλεκτροκίνησης και λατρεύουμε την εξερεύνηση της φύσης με enduro moto. Η πρόταση της Luna Cycles αφορά ένα ηλεκτρικό δίκυκλο για off road χρήση που ζυγίζει μόλις 49 κιλά και κινείται οικολογικά. Ένας ηλεκτροκινητήρας 6 kW (περίπου 8 ίππων) αναλαμβάνει να κινήσει το νέο δημιούργημα της εταιρείας που φέρει την ονομασία Light Bee. Η ροπή των 200 Nm μεταφέρεται μέσω κλασικής αλυσίδας στον πίσω τροχό. Η σύγκριση με έναν κινητήρα βενζίνης θα ήταν στα 100 κ.εκ.

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγει μία μπαταρία της Panasonic χωρητικότητας 33 Ah στα 60 volts, είναι το μοναδικό καύσιμο κίνησης για το Light Bee. Με τροχό 19 ιντσών μπροστά η ηλεκτρική μοτό της Luna Cycles μπορεί να κινηθεί απρόσκοπτα σε ανώμαλο έδαφος, με ταχύτητα έως 64 χλμ./ώρα. Το μοντέλο κατασκευάζεται στην Κίνα με τα σήματα της εταιρείας Sur-Ron και πωλείται γύρω στα 3.000 δολάρια.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο