ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ STREET FIGHTER ΑΠΟ ΤΗΝ LOCAL MOTORS

H Local Motors, η εταιρεία που έχει βαλθεί να μας τρελλάνει τελευταίως ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο της δημοσιότητας με ένα sportstcar. Στην αρχή είδαμε το πρώτο αυτοκίνητο από εκτυπωτή 3D. Τώρα έχουμε ένα γυμνό roadster όπου ο σωληνωτός σκελετός είναι εκτεθειμένος σε κοινή θέα.

Το πειραματικό μοντέλο φέρει την κωδική ονομασία SF-01 Street Fighter και προέκυψε μέσω διαγωνισμού όπου κέρδισε το παρόν σχέδιο του Greg Thompson.

Local-Motors-SF-01-03

H πλατφόρμα δείχνει μεγάλη συνεπώς θα μπορούσε να χωρέσει κι ένας V8 κινητήρας χωρίς ακόμα να είναι τίποτα σίγουρο. Πάντως το μοτέρ βρίσκεται μπροστά και πίσω από τον μπροστινό άξονα τροχών ενώ η ανοιχτή καμπίνα των δυο θέσεων βρίσκεται αρκετά πίσω και σχεδόν πάνω στον πίσω άξονα των κινητήριων τροχών.

Αν και εφόσον το SF-01 βγει στην παραγωγή μένει να αποδειχθεί όμως θα πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές για να λάβει έγκριση τύπου αλλά και τα κατάλληλα πιστοποιητικά για την ασφάλεια που προσφέρει. Το εγχείρημα φαίνεται πως θα έχει αρκετούς θιασώτες όχι όμως για βόλτες σε δρόμους αλλά για απολαυστικές βόλτες σε πίστες το Σαββατοκύριακο.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο