ΕΝΑ… JUKE ΓΙΑ ΤΗΝ SSANGYONG

Είναι γεγονός πως είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε νέα από την Ssangyong. Επίσης υπάρχει μια κοινή πεποίθηση πως έχει μείνει αρκετά πίσω σε εξέλιξη νέων μοντέλων. Όλα αυτά – ενδεχομένως και άλλα – θέλει να ξεκαθαρίσει η εταιρεία παρουσιάζοντας το πειραματικό XIV-Air, ένα μικρό crossover τύπου Juke που δεν είναι και τόσο… πειραματικό όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Η Ssangyong έχει σχέδια για την κατασκευή του μέσα στο 2015, πιθανόν με άλλη ονομασία αλλά σε αυτό το ύφος Targa που έχει και το εκθεσιακό μοντέλο που παρουσιάζεται αυτές της ημέρες στο Παρίσι.

Σταθερή οροφή δεν υπάρχει, όμως υπάρχει ένα δοκάρι κατά τον διαμήκη άξονα του αυτοκινήτου πάνω στο οποίο κουμπώνουν εκατέρωθεν τα πάνελ της οροφής. Αυτό είναι ίσως ένα στοιχείο που δεν θα υιοθετηθεί στο μοντέλο παραγωγής εκτός και αν η εταιρεία κάνει την έκπληξη.

Ssangyong-XIV-Air-concept-10

Στην αμειγώς 4θέσια καμπίνα υπάρχει ένα νέο και σύγχρονο ταμπλό με μεγάλη οθόνη multimedia που θεωρητικά δεν θα αλλάξει και πολύ στο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Ασιατική αγορά.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες έχουν ανακοινωθεί δυο (βενζίνης-πετρελαίου) στα 1,6 λίτρα με επίσης δυο επιλογές σε κιβώτια (χειροκίνητο και αυτόματο). Η μετάδοση της κίνησης θα βρίσκεται στους μπροστινούς τροχούς ενώ ίσως υπάρξει και μια κορυφαία τετρακίνητη έκδοση.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο