ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ FORD GT ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η τελευταία φορά που είδαμε ή ακούσαμε κάτι για το Ford GT ήταν το 2006. Οι φήμες όμως πληθαίνουν πως θα το ξανασυναντήσουμε το 2016 οπότε η εταιρεία θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από την πρώτη νίκη του στον 24ωρο αγώνα του Le Mans – ακολούθησαν άλλες τρεις.

Παράλληλα, το 2016 θα έχουν κλείσει δέκα χρόνια από την λήξη της παραγωγής του σύγχρονου GT που μετονομάστηκε σε GT40 για τους αγώνες, με τις φήμες να κάνουν λόγο για την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου. Απότερος σκοπός της εταιρείας είναι να ανταγωνιστεί την Ferrari 458, την Porsche 911 αλλά και την Corvette στο Le Mans του 2016, και στην κατηγορία GTE.

Αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, το νέο Ford GT θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Ντιτρόιτ το 2016. Ωστόσο, έως σήμερα δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως η Ford προετοιμάζεται για την παρουσίαση ενός καινούργιου GT.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο