ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Τα «έξυπνα» ποδήλατα δεν δημιουργήθηκαν από το εργοστάσιο αλλά από κάποιες εταιρείες που κατασκευάζουν «έξυπνα» περιφερειακά. Το εικονιζόμενο SpeedForce είναι ένα από αυτά τα καινούργια αξεσουάρ που συνδυάζουν την ηλεκτρονική τεχνολογία και το GPS με στόχο να κάνουν τη ζωή του ποδηλατιστή, πιο ενδιαφέρουσα.

Το νέο gadget SpeedForce ενσωματώνει σε ένα κέντρο τιμονιού ποδηλάτου ένα μικρό υπολογιστή και ένα φωτιστικό στοιχείο LED. Ζυγίζει περίπου 340 γραμμάρια και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο βαμμένο σε μαύρο χρώμα. Η όλη συσκευή είναι προστατευμένη κατά των χτυπημάτων και είναι πλήρως αδιάβροχη.

SpeedForce-02

Στο πάνω μέρος υπάρχει μια έγχρωμη οθόνη 1,6 ιντσών που παρέχει πληροφορίες για την διανυθείσα απόσταση, τους χρόνους αλλά και ενδείξεις πλοήγησης για τις καθημερινές διαδρομές του αναβάτη. Πάνω στην οθόνη του SpeedForce καταγράφονται πληροφορίες για την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, το υψόμετρο ακόμα και τις θερμίδες που καταναλώνει ο ποδηλάτης σε κάθε του βόλτα. Επίσης συνδέεται μέσω Bluetooth με smartphones που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android ή iOS και μέσω ειδικών εφαρμογών προσφέρει περαιτέρω πληροφορίες.

SpeedForce-01

Στο εσωτερικό υπάρχει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου που προσφέρει αυτονομία έως και 40 ώρες με μια φόρτιση ακόμα κι αν χρησιμοποιείται συνεχώς η πηγή φωτισμού που είναι ισχύος 150 lumen.

Η εταιρεία πίσω από το SpeedForce δέχεται προπαραγγελίες στο διαδίκτυο έναντι τιμής των 149 δολαρίων. Εντούτοις, η τιμή διάθεσης του νέου αξεσουάρ στην λιανική θα είναι στα 179 δολάρια. Ήδη η εταιρεία έπιασε το στόχο της να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο project για την μαζική παραγωγή μαζεύοντας 100.000 δολάρια από προπαραγγελίες μέσα σε 12 ώρες!

Πηγή: SpeedForce

 

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο