Ο Κιμ και το προεδρικό αυτοκίνητο…

O Κιμ δεν αρκεί να είναι ασφαλής, πρέπει και να φαίνεται.

Εξ ου και οι δώδεκα σωματοφύλακές του, που φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν από κάθε πιθανή γωνία λήψης να τρέχουν πίσω και δίπλα από την Mercedes του βορειοκορεάτη ηγέτη, πριν την συνάντησή του με τον ομόλογό του της Νότια Κορέας. Λες και θα αποπειράτο κανείς το παραμικρό, και δη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των δύο κρατών.

Η αναλογία μεταξύ του «φαίνεσθαι» και της πραγματικής απειλής, πρέπει να ήταν περίπου στο 99 προς 1, αλλά πριν από μια συνάντηση τέτοιας ιστορικής σημασίας, όταν όλος ο κόσμος σε κοιτάει, το θεαθήναι είναι εξίσου σημαντικό με την ουσία.

Το ζήτημα είναι το «και τώρα τι;».

Θα συνεχιστεί η προσέγγιση; Θα αρθούν οι κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας; Θα αποστρατιωτικοποιηθεί η χερσόνησος; Θα πάρουν οι αμερικάνοι τα μπογαλάκια τους και θα φύγουν προς Ιράν μεριά; Θα ανακρούσει πρύμναν ο Κιμ, αναλογιζόμενος τα χαΐρια του Σαντάμ και του Καντάφι;

Ή απλώς θα μείνουμε να χαζεύουμε τη φωτογραφία;

Πάνος Ντάνος

Πάνος Ντάνος

Μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ. Ξεκίνησε το 1994 και έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Auto Τρίτη, Car & Driver, Auto Motor und Sport, Downtown και Nitro. Υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού Active και διευθυντής σύνταξης στο No Limits. Είναι μέλος του θεσμού ψήφισης για το "Αυτοκίνητο της χρονιάς" στην Ελλάδα.

Γράψτε ένα σχόλιο