ΦΑΚΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ KODAK ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ SMARTPHONES

Φακός με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή μαζί από την Kodak, που στερεώνεται πάνω σε smartphone και συνδέεται με αυτό ασύρματα. Βεβαίως η Sony το έχει κάνει αυτό από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιάζοντας τους φακούς-φωτογραφικές μηχανές της σειράς QX.

Η ιδέα είναι να έχεις έναν κλασικό κυλινδρικό φακό που έχει πάνω του ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή και μοντάρεται πάνω σε ένα smartphone που με τη σειρά του παίζει τον ρόλο της οθόνης όπως στις κλασικές digital κάμερες.

Η Kodak παρουσίασε πρόσφατα δύο τέτοιους φακούς-φωτογραφικές μηχανές με τις κωδικές ονομασίες PixPro SL10 και PixPro SL25. Η διαφορά τους είναι πως ο πρώτος προσφέρει zoom 10x ενώ ο δεύτερος 25x.

Εν τούτοις δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ποιοί αισθητήρες θα τους εφοδιάζουν, χαρακτηριστικό που είναι άμεσα συναρτόμενο με την ανάλυση και την ποιότητα των φωτογραφιών που θα αποτυπώνουν.

Ο φακός SL10 διαθέτει διάφραγμα F3.5-F5.6 και σε αντιστοιχία με φορμά 35mm είναι ένας τηλεφακός 28-280mm, καλύπτοντας εύρος απαιτήσεων στην φωτογραφία. Ο δε φακός SL25 αντιστοιχεί με τηλεφακό 24-600mm (στα 35mm) και προσφέρει ελάχιστα διαφράγματα από F3.7-F6.2. Και οι δύο διαθέτουν σταθεροποιητή εικόνας και μπορούν να καταγράψουν video Full HD στα 1080p.

Συνδέονται μέσω Βluetooth με Android ή iOS smartphones (iPhone, Samsung, LG, HTC κ.α) με πολλές ρυθμίσεις (εστίαση, φωτομέτρηση, κλίμακα ISO, προτρεαιότητα διαφράγματος/ταχύτητας κ.α) να γίνονται από την οθόνη αφής του κινητού.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, τα νέα συστήματα PixPro SL10 & SL25 της Kodak θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε περίπου δύο μήνες με τιμές 150 και 225 ευρώ, αντιστοίχως.

Φώτης Ραΐσης

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο