lotus_eterne_1

LOTUS ETERNE

lotus_eterne_1

Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία αλλά πέντε πειραματικά μοντέλα παρουσίασε η Lotus στην πρόσφατη έκθεση των Παρισίων. Μπορεί η Elise, η Elite και η Elan να κέρδισαν δικαιολογημένα τις εντυπώσεις όμως μια τετραθέσια-τετράθυρη Lotus – κατά τα πρότυπα της Porsche Panamera και της Aston Martin Rapide – είναι ένα πολύ πιο σημαντικό μοντέλο κρινόμενο από εμπορικής πλευράς.

Η τετράθυρη και τετραθέσια Eterne θα προκύψει σημαντική, όταν με το καλό παρουσιαστεί το 2015, με υβριδική τεχνολογία. Ο θερμικός κινητήρας V8 των 5.0 λίτρων T αποδίδει 550 ίππους μέσω υπερτροφοδότησης ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ θα δίνει άλλους 70 ίππους (σύνολο 620 ίπποι) με πολλαπλά οφέλη σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή της Eterne δίνουν και παίρνουν. Το επικρατέστερο σενάριο τοποθετεί την τετραθέσια Lotus στο επίπεδο των 160.000 ευρώ – όσο δηλαδή κοστίζει μια εξοπλισμένη Porsche Panamera.

 

{gallery}photos/22/news/Lotus-Eterne{/gallery}


Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο