Έρχεται το μικρό crossover VW T-Cross

Βασίζεται στην πλατφόρμα του Polo αν και διαθέτει αμάξωμα κατά 5 εκατοστά πιο μακρύ και κατά 11 εκατοστά πιο ψηλό προσφέροντας συνάμα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών κατά 34 λίτρα (συνολικά 385 λίτρα). Το μικρό crossover της VW είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2019 καλύπτοντας το κενό στην γκάμα κάτω από το T-Roc.

Οι κινητήρες προέρχονται και αυτοί από το Polo και είναι οι γνώριμοι 3κύλινδροι 1,0 λίτρου τεχνολογίας TFSI με απόδοση 95 ή 115 ίππων. Θα υπάρχει και μία έκδοση diesel στα 1,6 λίτρα με ισχύ 95 ίππων που θα προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο DSG ενώ προς τα τέλη του επόμενου έτους θα προστεθεί κι ένας diesel, επίσης 1,6 λίτρων με 150 ίππους.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο