Ήρθαν οι ήπια υβριδικές εκδόσεις Ford Fiesta

Η οικογένεια μοντέλων Ford Fiesta διατίθεται στην ελληνική αγορά με υβριδική τεχνολογία 48V.  Tο ήπιο υβριδικό σύστημα της Ford προέρχεται από την σειρά Puma και εξασφαλίζει στο Fiesta βελτιωμένη απόδοση, καλύτερες επιδόσεις, ταχύτερη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού και βελτιωμένες επιταχύνσεις εν κινήσει. Χρησιμοποιεί ως βάση την τελευταία γενιά του πολυβραβευμένου 3κύλινδρου κινητήρα EcoBoost στα 1000 κυβικά που περιλαμβάνει τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου για ακόμα καλύτερη κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 5,1 λίτρα/100 χλμ. (WLTP) ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 προσδιορίζονται στα 116 γρ./χλμ. Παραλλήλως, προσφέρεται προαιρετικά κι ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων με τον κινητήρα των 125 ίππων για όσους θελήσουν ένα πιο πρακτικό σύνολο.

Η αναβαθμισμένη σειρά Fiesta διατίθεται στην Ελλάδα σε νέες και πιο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις, που περιλαμβάνουν προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, καθώς και συστήματα, όπως Adaptive Cruise Control με σύστημα Stop & Go, Speed Sign Recognition και Pre-Collision Assist.

Συνολικά, το νέο Fiesta διαθέτει 15 τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης. Τέλος, η σειρά Fiesta υποστηρίζεται πλέον από 8ετή εργοστασιακή εγγύηση και προνομιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης MyFiesta. Οι τιμές διάθεσης ξεκινούν από τα 14.604€.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο