ΝΕΟ OPEL ASTRA OPC ΜΕ 280 PS ΤΟ 2017

Ο διευθυντής του τμήματος εξέλιξης των ισχυρών εκδόσεων Opel, Wilfried Dieh ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει κορυφαία έκδοση OPC και για το επερχόμενο Astra. Η συγκεκριμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει το 2017, ένα χρόνο μετά τις απλές εκδόσεις του νέου Astra.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δίλιτρος Turbo κινητήρας της υπάρχουσας γενιάς θα αντικατασταθεί από έναν επίσης Turbo στα 1600 κυβικά ρυθμισμένος να αποδίδει περισσότερους από 280 ίππους.

Σύμφωνα με τον κ. Dieh το νέο Astra OPC θα απωλέσει περίπου 150 κιλά από τα 1.475 που είναι το απόβαρο του σημερινού μοντέλου οπότε αναμένεται και οι επιδόσεις να είναι εντυπωσιακές.

Ερωτηθείς για το αν το εικονιζόμενο Astra OPC Extreme θα μπει σε περιορισμένη παραγωγή 100 αντιτύπων όπως είχε ακουστεί, ο Wilfried Dieh δήλωσε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο όμως προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο