ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Η κρίση της Ουκρανίας αλλά και τα οικονομικά μέτρα που που έχει πάρει η Ε.Ε. κατά της Ρωσίας έχουν αποθαρρύνει τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ρώσικη αγορά σημείωσε πτώση 20% σε συνέχεια της πτώσης 26% του περασμένου Αυγούστου.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο ταξινομήθηκαν 197.233 αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα μειωμένα κατά περίπου 50.000 μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σε επίπεδο εταιρειών μόνο ο όμιλος Mercedes-Benz (Mercedes-smart) κατάφερε να σταθεί όρθιος και να σημειώσει αύξηση πωλήσεων 13%, τον περασμένο μήνα.

Η κοινοπραξία της AvtoVAZ-Renault-Nissan που κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σημείωσε πτώση 11%, ενώ πτώση 24% είχε και ο όμιλος Volkswagen. Στην 3η θέση βρέθηε η Hyundai με μείωση 10% και ακολούθησε η Toyota με την λιγότερη δυνατή απώλεια (1%) και η Kia με μείωση 19,5%.

Συνολικά οι πωλήσεις 9μηνου σημείωσαν πτώση 13% και περιορίστηκαν στα 1,78 εκατ. οχήματα.

Φώτης Ραΐσης

Russia-car-sales-2014-01

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο