Βάπτισμα πυρός στα pick up για την Jeep

Την αγορά των pick up μοντέλων φλερτάρει για πρώτη φορά η Jeep παρουσιάζοντας το επιβλητικό μοντέλο Gladiator που βασίζεται στη δομή του νέου Wrangler. Το Gladiator θα προσφέρεται με τέσσερα διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, (Sport, Sport S, Overland και Rubicon) με την τελευταία έκδοση να είναι δομημένη για πιο off-road χρήση.

Το συνολικό μήκος του αμαξώματος φθάνει στα 5,18 μέτρα και είναι κατά 787 χιλιοστά μακρύτερο από το Wrangler Unlimited με το μεταξόνιο να έχει επίσης διευρυνθεί. Παρά τις αυξημένες διαστάσεις του, το Gladiator αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αξιόμαχο σε εκτός δρόμου χρήση. Η έκδοση Rubicon απέχει 282 χιλιοστά από το έδαφος, με μέγιστη γωνία προσέγγισης τις 43,6 μοίρες. Από την άλλη το ωφέλιμο φορτίο βρίσκεται στα 725 κιλά με το βάρος ρυμούλκησης να προσδιορίζεται στα 3.470 κιλά.

Προς το παρόν, ο μόνος διαθέσιμος κινητήρας θα είναι ο 3.6 λίτρων κινητήρας που έχει αναπτύξει η Pentastar, με απόδοση 285 ίππους και 352 Nm. Υπάρχει επιλογή μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, που δίνουν κίνηση και στους 4 τροχούς. Η έκδοση με κινητήρα πετρελαίου αναμένεται να ανακοινωθεί το 2020.

Το νέο Jeep είναι το μοναδικό pick-up που διαθέτει αφαιρούμενες πόρτες και οροφή, ενώ μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού αποτελεί και το αναδιπλούμενο παρμπρίζ, φόρος τιμής στο Jeep Willy. Το καινούργιο μοντέλο θα προσφέρει πάνω από 80 χαρακτηριστικά ασφαλείας και άνεσης, συμπεριλαμβανομένου μεταξύ άλλων ενός προγράμματος «Off Road+» για οδήγηση σε άμμο και ανάβαση βράχων.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο