ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ CAPTAIN AMERICA ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ EASY RIDER

Η πιο ακριβή δημοπρασία σε μοτοσικλέτα που πραγματοποιήθηκε ποτέ είναι αυτή της «Captain America» που συμμετείχε στην θρυλική ταινία «Easy Rider» του 1969 με πρωταγωνιστή τον Peter Fonda και συμπρωταγωνιστές τους Dennis Hopper και Jack Nickolson. Πρόκειται για μια Panhead Harley Davidson μετασκευασμένη σε Chopper που πουλήθηκε έναντι του ποσού των 1,35 εκατ. δολαρίων.

Η ταινία είχε χαμηλό κόστος παραγωγής όμως έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία – ειδικά το soundtrack – και στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά μοτοσικλετιστών και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

easyriders-captain-america-panhead-chopper-auction-0

Η Harley Davidson κατασκεύαζε τις Panhead ως αστυνομικές μοτοσικλέτες. Η συγκεκριμένη μοτό της ταινίας είχε… υπηρετήσει στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, πριν χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή από δεύτερο χέρι και ως μετατροπή.

Επισήμως, η Harley δεν ενεπλάκη στην όλη υπόθεση καθώς θεωρούσε πως το «Captain America Chopper» δεν ταιριάζει με την εικόνα της. Εντούτοις, διαμέσου της ταινίας η διασκευασμένη Panhead με τα μακριά λεπτά καλάμια και το περίσσιο χρώμιο έγινε το trend των seventies και ώθησε στην μόδα των μετατροπών ακόμα και την ίδια την εταιρεία.

captain-america-panhead-chopper-worlds-most-expensive-motorcycle-19

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο