ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕ PORSCHE 911 ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το αστυνομικό τμήμα στο Ντουμπάι έχει κατά καιρούς παρουσιάσει supercars με τα χρώματα των περιπολικών. Μεταξύ άλλων έχουμε δει Lamborghini Aventador, Ferrari FF, McLaren MP4-12C αλλά και Bugatti Veyron με αυτοκόλλητα Police, σειρήνες και φάρους.

Εντάξει εκεί είναι μια ειδική περίπτωση όμως το αστυνομικό τμήμα της Νέας Ουαλίας στην Αυστραλία είναι μια άλλη περίπτωση και σίγουρα αποτελεί μεγάλη είδηση το να παρουσιάζει μια Porsche 911 ως περιπολικό.

Η εικόνα της 911 Carrera ως περιπολικού τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το συγκεκριμένο τμήμα της αστυνομίας στην Αυστραλία μερικούς μήνες πριν, μέσω διαγωνισμού σε πανεπιστήμια. Το σχέδιο που κέρδισε ήταν ενός 31χρονου Ιρανού φοιτητή ονόματι Sam Nejat από το πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνει όπου σε μια βαφή μπλε με άσπρο διακοσμημένη με τα ανάλογα λογότυπα και αυτοκόλλητα της αστυνομίας.

Η αστυνομική Porsche 911 με τους 350 ίππους θα περιπολεί στους αυτοκινητόδρομους για τροχαίες παρανομίες αλλά και διώξεις ισχυρών αυτοκινήτων για υπερβολική ταχύτητα.

Porsche-911-police-car-02

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο