Ρεκόρ Guinness για το Nissan Patrol (video)

To  Nissan Patrol κατέκτησε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, αυτή την φορά για τον μεγαλύτερο συγχρονισμένο «χορό» αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο ρεκόρ, αναγνωρίζει το εγχείρημα με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων που κινούνται συγχρονισμένα,  σε ένα σχηματισμό. Η Nissan πέτυχε αυτό το νέο ρεκόρ στο στάδιο  του Rugby 7s του Ντουμπάι, όπου 180 οχήματα Patrol κινιόντουσαν σε συγχρονισμένο μοτίβο, κερδίζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πραγματοποιηθεί με μόλις 36 αυτοκίνητα.

Με επικεφαλής τον διεθνή οδηγό αγώνων  Axcil Jefferies, δύο ομόκεντρες γραμμές αυτοκινήτων οδήγησαν σε αντίθετες κατευθύνσεις γύρω από το περίγραμμα ενός γερακιού, σε  συνολική απόσταση 1.476 μέτρων. Το σχήμα που σχηματίστηκε από τα 180 Nissan Patrol  που συμμετείχαν στην προσπάθεια μετρήθηκε από 176,5 έως 225 μέτρα.  Από ψηλά, το όλο εγχείρημα έμοιαζε με ένα γιγαντιαίο γεράκι σε πτήση πάνω από την άμμο της  Αραβικής ερήμου.

Το νέο αυτό  βραβείο, είναι το τρίτο που κατακτά το Patrol, στο πλαίσιο των παγκόσμιων ρεκόρ  Guinness. O πρώτος τίτλος κατακτήθηκε τον Αύγουστο του 2013, όταν το Nissan Patrol  τράβηξε με επιτυχία το βαρύτερο αεροσκάφος του κόσμου για περισσότερο από 164 πόδια (50 μέτρα),  στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sharjah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τον Σεπτέμβριο του 2015, το τετρακίνητο μοντέλο της Nissan έσπασε το ρεκόρ για την ταχύτερη άνοδο ενός αμμόλοφου ύψους 100μ., επιτυγχάνοντας την ανάβαση σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. 

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο