Επανακυκλοφορεί το Suzuki Jimny μόνο με επαγγελματική άδεια

Το Suzuki Jimny νέας εποχής δεν κατάφερε να στεριώσει στην ευρωπαϊκή και κατ’ επέκταση στην ελληνική αγορά καθώς η εταιρεία το απέσυρε λόγω αυξημένων ρύπων. Ωστόσο προσφάτως, η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki ανακοίνωσε την επαναδιάθεση του μικρού τετρακίνητου μοντέλου όμως σε έκδοση με άδεια επαγγελματικού οχήματος. Το Jimny LCV όπως ονομάζεται, θα κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά τον επόμενο Μάρτιο με την εταιρεία να έχει δημιουργήσει πλατφόρμα προπαραγγελιών.

 Ουσιαστικά, η έκδοση LCV δεν έχει πίσω κάθισμα ενώ ο χώρος που δημιουργείται από την απουσία του είναι της τάξης των 863 λίτρων – ολόκληρος διαθέσιμος για φόρτωση. Μάλιστα το επαγγελματικό Jimny, που έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με την επιβατική έκδοση, θα διατίθεται με τιμή 15.582 ευρώ, προ φόρων. Κατά τα λοιπά το Jimny LCV διαθέτει σύστημα τετρακίνησης  ALLGRIP PRO και αμάξωμα που στηρίζεται σε ανεξάρτητο σασί τύπου σκάλας. Τέλος, ο κινητήρας είναι 1,5 λίτρων απόδοσης 102 ίππων.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο