ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΑΙΝΕΙ ΤΟ HONDA ACCORD

Επιβεβαιώνονται τα σενάρια περί πρόθεσης της Honda να καταργήσει το μεσαίο οικογενειακό μοντέλο της Accord, με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Η δήλωση της πρόθεσης ανήκει στον Stephen Collins, εκτελεστικό διευθυντή της Honda Αυστραλίας, όπου εκεί διατίθεται το Accord με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή μέσα στο 2015 θα σταματήσει διάθεση του Accord σε Ευρώπη και Αυστραλία. Η παραγωγή των Accord με κινεζικές προδιαγραφές θα συνεχίσει να υφίσταται, όπως επίσης και το αμερικάνικο αδελφό μοντέλο Acura TSX.

Ο λόγος της κατάργησης δεν έχει επακριβώς διευκρινιστεί, όμως εικάζεται πως οφείλεται στο μειωμένο ενδιαφέρον των ευρωπαίων αγοραστών, απέναντι στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει θέσει σε σκεπτικισμό και άλλους κατασκευαστές όπως για παράδειγμα την Toyota που μελετά την απόσυρση του Avensis από την Ευρώπη, κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο