Ηλεκτρικό pickup από την Tesla

Έπειτα από 7 χρόνια εξέλιξης, η Tesla παρουσίασε ένα ηλεκτρικό φουτουριστικό μοντέλο pick up με την ονομασία Cybertruck ή CYBRTRK, όπως το αποκαλούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Με αμάξωμα μήκους 5.885 μ., πλάτος άνω των 2 μ. και ύψος 1.9 μ., το Tesla Cybertruck είναι επιβλητικό και περίεργα ογκώδες καθώς οι γραμμές του διακατέχονται από έντονες ακμές και γωνίες.

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες ενώ εκτός αυτής και στα μετόπισθεν υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος φόρτωσης όπως στα κλασικά μοντέλα pick up. Όταν το μοντέλο βγει τελικώς στην παραγωγή, θα υπάρξουν τρεις τεχνολογικές εκδόσεις. Η πρώτη θα είναι με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και κίνηση στου πίσω τροχούς. Η δεύτερη θα έχει δυο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) εξασφαλίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την τετρακίνηση.

Τέλος θα υπάρχει και η κορυφαία έκδοση με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, επίσης με τετρακίνηση. Σύμφωνα με την Tesla, η αυτονομία του μοντέλου θα ξεπερνά τα 500 χλμ. με μία φόρτιση ενώ και οι λοιπές επιδόσεις του Cybertruck παραπέμπουν σε μοντέλο supercar με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να πραγματοποιείται σε μόλις 2,9’’.

H φόρτιση της συστοιχίας των μπαταριών που διαθέτει το νέο pick up της Tesla θα μπορεί να γίνεται είτε από οικιακή εγκατάσταση είτε από το δίκτυο περίπου 14.000 δημόσιων ή ιδιωτικών ταχυφορτιστών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της νέας τεχνολογίας V3.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο