Νέο VW Golf από 20.500 ευρώ

Έναρξη πωλήσεων στην ελληνική αγορά για το νέο VW Golf 8ης γενιάς το οποίο στην βασική έκδοση 1.0 TSI με τους 110 ίππους θα ξεκινά λίγο πιο πάνω από τα 20.000 €. Το νέο Golf θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού (Life και Style) με την βασική, να περιλαμβάνει εκτός των άλλων προβολείς και πίσω φώτα LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών και κεντρική οθόνη 8,25 ιντσών, εσωτερικό φωτισμό Ambient 10 χρωμάτων και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Παράλληλα θα υπάρχει και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης IQ.DRIVE που περιλαμβάνει τα εξής συστήματα: επιτήρηση περιβάλλοντος χώρου, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας με ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι, αναγνώριση κόπωσης οδηγού, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό XDS και ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα.

Η πλουσιότερη έκδοση Style περιλαμβάνει επιπλέον της έκδοσης Life: ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αισθητήρες βροχής, αυτόματος κλιματισμός τριών ζωνών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού με μασάζ και υποστήριξη μηρών, προβολείς LED Plus κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Golf διατίθεται επίσης με βενζινοκινητήρα TSi 1,5 λίτρων (130 ή 150 ίππων με τιμή εκκίνησης στα 21.800 ευρώ, με κινητήρα diesel 2.0 λίτρων με 150 ίππους και αυτόματο κιβώτιο DSG στα 26.750 ευρώ αλλά και σε μία ήπια υβριδική έκδοση 150 ίππων με τιμή εκκίνησης στα 25.050 ευρώ.  

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο