ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ LAMBORGHINI

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε φιλοξενήσει άρθρο του ιταλικού περιοδικού Quattroruote που είχε αναφορά στο νέο πειραματικό μοντέλο Lamborghini Asterion. Είναι γεγονός πως οι ιταλοί συνάδελφοι δεν έπεσαν τόσο μέσα σχετικά με την πραγματική εικόνα του Asterion που παρουσιάζουμε σήμερα από τις επίσημες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από την Lamborghini.

Lamborghini-Asterion-Concept-04

Εν τούτοις σε ότι έχει να κάνει με τις πληροφορίες και τα πρώτα στοιχεία για το νέο concept car της Lamborghini, το δημοσίευμα φαίνεται ότι έχει πέσει μέσα με την τεχνολογία του Asterion να είναι υβριδική με συνολική απόδοση 910 ίππων.

Παραδόξως η εικόνα που μεταφέρεται από την Lamborghini διαμέσου της Asterion LPI910-4 όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, δεν έχει κοινά σημεία με τα αιχμηρά σχήματα της Huracan, της Gallardo ποσώ δε μάλλον της  Veneno. Θαρρείς πως εδώ οι γραμμές είναι πιο ήπιες και πιο ταιριαστές σε ένα αυτοκίνητο GT παρά σε ένα supercar.

Lamborghini-Asterion-Concept-02

Ίσως είναι υπερβολικό να δηλώσουμε πως το στιλάκι έχει αναφορές στην Miura – φυσικά στην μοντέρνα μορφή της. Σε κάθε περίπτωση η Asterion δίνει μια γεύση για την εικόνα μιας μελλοντικής Lamborghini αλλά και τις προθέσεις του ομίλου VW στον οποίο ανήκει τα τελευταία χρόνια.

Lamborghini-Asterion-Concept-03

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο