ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ INFINITI ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ Q80

Με έδρα το Χονγκ Κονγκ – από Ιαπωνικά κεφάλαια της Nissan – και με δραστηριότητα σε 50 αγορές από το 1989 οπότε και δημιουργήθηκε, η Infiniti δεν είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που εύκολα μπορείς να την αγνοήσεις. Μπορεί στην Ελλάδα να την γνωρίσαμε για μια μικρή περίοδο πριν την οικονομική κρίση όμως στην Ιαπωνία, στην Ρωσία, στην Β. Αμερική αλλά και σε κάποιες αγορές της Ευρώπης παρουσιάζεται πλήρως ανταγωνιστική με γκάμα από σπορ και crossover μοντέλα.

Είναι γεγονός πως η εταιρεία δεν μας έχει συνηθίσει σε concept cars γι αυτό και η παρουσίαση του πειραματικού μοντέλου Q80 αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ανοίγει ένα παράθυρο για το πως θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός ανταγωνιστής μιας Porsche Panamera.

Infiniti-Q80-Concept-02

To πειραματικό Q80 είναι ένα μεγάλο (αμάξωμα μήκους 5 μ.) τετράθυρο κουπέ 2+2 θέσεων με δυναμική εμφάνιση, με συστήματα αυτόνομης οδήγησης και με τεχνολογία που μπορεί να του εξασφαλίσει κατανάλωση 5,5 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 129 γρ./χλμ. μέσω ενός υβριδικού συνδυασμού ενός κλασικού βενζινοκινητήρα V6 στα 3.0 λίτρα κι ενός ηλεκτροκινητήρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία τον συγκεκριμένο υβδικό συνδυασμό θα τον δούμε σίγουρα σε μοντέλο της Infiniti στα επόμενα δυο χρόνια. Εμείς πάλι ελπίζουμε να δούμε ολόκληρο το Q80 στην παραγωγή όσο πιο σύντομα γίνεται!

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο