ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ; ΠΟΥ; ΠΩΣ; ΠΟΙΟΣ;

Από φτωχή οικογένεια κουβανών μεταναστών, ο Michael Fux είναι ένας πετυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας πλέον με αρκετά χρήματα στην τσέπη του. Είναι όμως και τρελλός με τα αυτοκίνητα έχοντας στην κατοχή του 129 – εσχάτως 130 – αυτοκίνητα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται 25 Ferrari, 12 Porsche, 11 Aston Martin και αρκετές Rolls Royce.

Το τελευταίο του απόκτημα είναι μια ακόμα Rolls Royce Wraith, ειδική παραγγελία προς την εταιρεία, σε χρώμα πράσινο φυστικί. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκατομμυριούχος Fux παραγγέλνει ακριβό αυτοκίνητο σε αυτή την απόχρωση του πράσινου. Όπως μαθαίνουμε έχει μια McLaren P1 στα ίδια χρώματα και ποιός ξέρει τι άλλο!

Είναι κάπως περίεργο να βλέπεις μια Rolls Royce με καταπράσινη καμπίνα και μάλιστα σε αυτή την απόχρωση. Δεν θα την χαρακτήριζα κιτς είναι όμως ασυνήθιστη και σίγουρα εκκεντρική. Ο Fux την παρήγγειλε με κρεμ καπό και οροφή – για να σπάσει την μονοχρωμία – και η εταιρεία δεν μπορούσε να παρά να εκπληρώσσει την επιθυμία, σε έναν από τους καλύτερους πελάτες της.

Rolls-Royce-Wraith-01

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο