ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΟ HYPERCAR

Το γνωρίσαμε πριν από μερικούς μήνες σε ψηφιακή μορφή. Τώρα το έχουμε σε κλίμακα φυσική το ένα και μοναδικό πρωτότυπο hypercar της αμερικάνικης εταιρείας Trion SuperCars.

Με το ελληνικότατο όνομα Νέμεσις (Nemesis) – από την θεότητα της δίκης – αυτό το υπεραυτοκίνητο βάζει θέλει να αποδώσει… δικαιοσύνη για το πιό είναι ή θα γίνει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο στον πλανήτη γη. Με ανακοινώσιμη τιμή ισχύος στους 2.000 ίππους τούτο το hypercar φαίνεται πως θα βάλει τα γυαλιά στην Bugatti Veyron και στο Koenigsegg One:1.

Το μοτέρ είναι V8 στα 9.0 λίτρα και συνδυάζεται με ένα 8άρι χειροκίνητο κιβώτιο και τετρακίνηση. Στον βασικό εξοπλισμό επίσης διατίθενται κεραμικά δισκόφρενα με μπροστινές δαγκάνες έξι εμβόλων και οπίσθιες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων.

Σύμφωνα με την Trion το Nemesis θα μπορεί να αναπτύξει τελική στα 450 χλμ./ώρα (!) και επιτάχυνση 0-100 σε 2,8’’.

Trion-Nemesis-08

Στο εσωτερικό υπάρχουν ψηφιοποιημένα όργανα ενδείξεων ενώ προσφέρεται και δυνατότητα σύνδεσης στο internet. Οι τυχεροί που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του θα έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τις αναρτήσεις, την απόδοση και το όριο στροφών του κινητήρα ακόμα ακόμα και τον ήχο της εξάτμισης.

Η εταιρεία προγραμματίζει να κατασκευάσει 50 αντίτυπα ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2016 με την τιμή πώλησης να ξεκινά από τα 786.000 ευρώ.

Trion-Nemesis-01

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο