toyota-auris-hsd-1

TOYOTA AURIS HSD

toyota-auris-hsd-1

Οι πωλήσεις, παγκοσμίως, σε υβριδικά οχήματα θα φθάσουν τα 3 εκατ. μονάδες, για εφέτος. Εξ’ αυτών περίπου 300.000 οχήματα κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η Toyota αλλά και η θυγατρική της εταιρεία Lexus έχουν επι μακρόν πρωτοστατήσει στην υβριδική τεχνολογία, συνεπώς έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Τον τελευταίο χρόνο και η σειρά Auris απέκτησε υβριδική έκδοση που τα πηγαίνει πολύ καλά στην ευρωπαϊκή αγορά με τις παραγγελίες να έχουν ξεπεράσει την ετήσια παραγωγή των 14.000 μονάδων.

Για τον επόμενο χρόνο, το υβριδικό Auris με την μέση κατανάλωση των 3,8 λίτρων/100 χλμ. και τους ρύπους CO2 των 89 γρ./χλμ. φιλοδοξεί να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις τους στις 31.000 μονάδες.

 

{gallery}photos/22/ecology/Toyota-Auris-HSD{/gallery}


Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο