ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΘΙ

Όμορφα βολεμένοι στα αυτοκίνητα έχουμε ξεχάσει τις παλιές μοτοσικλέτες με καλάθι που μεσουρανούσαν επί πολλές δεκαετίες στον προηγούμενο αιώνα. Άλλο ένα, εξίσου συναρπαστικό μέσο μετακίνησης, που επανακτά τη φήμη του στην αγορά διαμέσου της ρώσικης μοτοβιομηχανίας Ural.

Το νέο δημιούργημα της Ural ονομάζεται Mir – ναι από τον διαστημικό σταθμό που χρησιμοποιούν από κοινού Ρώσοι και Αμερικάνοι – και θα είναι ένα τρίροδο περιορισμένης κυκλοφορίας.

Μόλις 20 κομμάτια θα παραχθούν όλα σε λευκό χρώμα με ρετρό look αλλά και σύγχρονα στοιχεία στο καλάθι όπως προβολείς LED αλλά και ηλιακό πάνελ για φόρτιση μπαταριών και άλλων gadgets που ίσως χρησιμοποιήσει ο επιβάτης του side car.

ural-mir-02

Αν πάλι το ηλιακό πάνελ φανεί λίγο υπερβολή σε ένα τέτοιο όχημα, η Ural βεβαιώνει πως μπορεί να αφαιρεθεί και στη θέση του να μπει η κλασική σχάρα εναπόθεσης αποσκευών.

Άλλη μια χαριτωμενιά της Ural για την συλλεκτική Mir είναι η τοποθέτηση μιας ταμπέλας με κώδικα QR όπου σκανάρεται μέσω ενός smartphone και παρέχει άμεση πρόσβαση σε video με οδηγίες για την επισκευή της μοτοσικλέτας.

Οι 20 τυχεροί που θα την επιλέξουν θα πληρώσουν στην Ural περί τα 17.000 δολάρια (13.286 ευρώ) για την καθεμιά. Μην σπρώχνεστε οι πωλήσεις ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο