10.000 ΚΕΡΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ VW BEETLE

Τα κέρματα έχουν μια πραγματική και μια ονομαστική αξία. Γύρω στα 10.000 κέρματα συνολικής ονομαστικής αξίας 800 δολαρίων που μαζεύτηκαν σε διάστημα 5 ετών κοσμούν το αμάξωμα ενός VW Beetle. Η ιδέα ήταν μιας 40άρας κινέζας  και απαίτησε περίπου 40 ώρες δουλειάς για να κολληθούν τα κέρματα στο αμάξωμα.

Η δουλειά δεν ήταν εύκολη ειδικά στο Beetle που έχει πολλές καμπύλες επιφάνειες όμως χρησιμοποιήθηκαν αρκετα κιλά κόλλας. Αν μη τι άλλο, το αποτέλεσμα είναι απαστράπτων και εξόχως φανταχτερό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κάθε κέρμα ήταν ονομαστικής αξίας 5 Mao που σήμερα είναι αντίστοιχο με μισό γουάν ή αλλιώς με 0,08 σεντς του δολαρίου (0,06 ευρωσέντς).

Πηγή: carnewschina.com

VW-Beetle-covered-coins-02

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο