ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ VW FOX PEPPER ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Μπορεί το Fox να το γνωρίσαμε πριν από λίγα χρόνια και στην Ελλάδα όμως σήμερα διατίθεται σε χώρες εκτός Ευρώπης – κυρίως στην Λ. Αμερική – καθώς αντικαταστάθηκε από το VW up.

Μετά την πρόσφατη ανανέωση του Fox η εταιρεία παρουσίασε μια νέα έκδοση με την κωδική όσο και… πιπεράτη ονομασία «Pepper» που θα την εκθέση στο Motor Show του Σάο Πάολο τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για μια νεανική έκδοση με διαφορετικούς προφυλακτήρες και πρόσθετα πλαστικά τμήματα περιφερειακά του κόκκινου αμαξώματος. Η έκδοση Fox Pepper φέρει επίσης μια κυψελοειδή γρίλια μπροστά, μια μαύρη οροφή και τροχούς αλουμινίου 15 ιντσών.

VW-Polo-Pepper-concept-2015-01

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία από την καμπίνα όμως η VW διατίνεται πως έχει δερμάτινα καθίσματα σε δυο χρωματισμούς, κόκκινους αεραγωγούς στο σύστημα εξαερισμού και ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη 5,5 ιντσών που υποστηρίζει πλοήγηση GPS.

Το μοτέρ είναι βενζίνης στα 1,6 λίτρα με 120 ίππους που μπορεί να καταναλώσει και αιθανόλη – καύσιμο ευρείας κυκλοφορίας στην Βραζιλία. Όσο για τα νούμερα των επιδόσεων, η εταιρεία πιστοποιεί τελική στα 190 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 σε 9,8 δευτερόλεπτα.

VW-Polo-Pepper-concept-2015-02

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο