ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ YAMAHA MOTOR EUROPE 2017

Στις 7 Φεβρουαρίου 2016, η Yamaha παρουσίασε τις αγωνιστικές της ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα ασφάλτου και χώματος για το 2017. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Movistar Yamaha MotoGP, στο Gerno di Lesmo στην Β. Ιταλία (δίπλα στην πίστα της Monza) παρουσία εκπροσώπων του ευρωπαϊκού Τύπου.

Η Yamaha συνεχίζει να συμμετέχει στα κορυφαία πρωταθλήματα αγώνων και μολονότι τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολη η ανεύρεση χορηγών, εφέτος κατάφερε να στελεχώσει 15 ομάδες με 41 αγωνιζόμενους και team managers! Από την εκδήλωση απουσίαζαν οι, Valentino Rossi και Maverick Vinales καθώς εκείνη την περίοδο βρισκόντουσαν στην Αυστραλία για δοκιμές. Εντούτοις, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των χωμάτινων ομάδων αλλά και στην επιστροφή της εταιρείας στους αγώνες Supersport 600 με τη νέα YZF-R6.

Pata-Yamaha-WorldSBK-2017

Pata Yamaha WorldSBK

Έπειτα από απουσία 4 ετών η Yamaha επέστρεψε στους αγώνες του WordSBK το 2016 χωρίς όμως ιδιαίτερη παρουσία λόγω τραυματισμών. Για την τρέχουσα σεζόν ο Alex Lowes και ο Michael van der Mark θα προσπαθήσουν για μια πιο ανταγωνιστική συμμετοχή με την ολοκαίνουργια YZF-R1. Αγωνιστικός διευθυντής παραμένει ο Paul Denning.

GRT-WorldSSP-2017

GRT WorldSSP

Η παρουσίαση της ολοκαίνουργιας Yamaha YZF-R6 αποτέλεσε το έναυσμα για την επιστροφή της εταιρείας στην κατηγορία αγώνων Supersport 600. Την τελευταία 7ετία, η  Yamaha έχει κερδίσει τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Supersport με τον Cal Crutchlow, το 2009, τον Chaz Davies, το 2011 και τον Sam Lowes, το 2013. Για εφέτος, η ομάδα έχει στις τάξεις της τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή στα 125 και 250 κ.εκ., Mirko Giansanti στη θέση του τεχνικού διευθυντή και τον Filippo Conti ως αγωνιστικό διευθυντή. Αναβάτες της ομάδας είναι ο Lucas Mahias και ο Federico Caricasulo.

Pata-Yamaha-STK1000-2017

Pata Yamaha STK1000

Με τρία χρόνια συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Superstock 1000», η ομάδα Pata Yamaha STK1000 επέδειξε για το 2016, τρεις θέσεις στο podium τερματίζοντας στην 4η θέση κατάταξης. Για το 2017, αγωνιστικός διευθυντής είναι και πάλι ο Sandro Carusi, με αναβάτες τους Marino και Tamburini.

YART-Yamaha-EWC-2017

YART Yamaha EWC

Η Yamaha Austria Racing Team (YART) ξεκίνησε το 2001 στους αγώνες FIM Endurance World Championship. Για το τρέχον έτος η ομάδα θα εφοδιάζεται με ελαστικά Bridgestone η οποία άλλωστε είναι και ο εργοστασιακός προμηθευτής για την Yamaha YZF-R1M. Στο team των αναβατών προστέθηκε ο ταλαντούχος γιαπωνέζος Kohta Nozane  και ο νεαρός γερμανός, Marvin Fritz ενώ παραμένουν οι Neukirchner και Parkes.

GMT94-Yamaha-EWC-2017

GMT94 Yamaha EWC

Ξεκινώντας ως ιδιωτική ομάδα υπό τις οδηγίες του πρώην αναβάτη Christophe Guyot, η ομάδα GMT94 με έδρα στο Παρίσι έχει να επιδείξει 14 νίκες και 33 βάθρα που της έχουν αποφέρει δύο παγκόσμιους τίτλους. Στόχος για το 2017 είναι ο 3ος παγκόσμιος τίτλος καθώς η ομάδα φαίνεται πως έφθασε κοντά πέρυσι αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε. Την ομάδα πλαισιώνουν οι αναβάτες: David Checa (Ισπανός), Niccolò Canepa (Ιταλός) και Mike di Meglio (Γάλλος), όλοι τους με τίτλους σε διάφορα πρωταθλήματα αγώνων ταχύτητας.

Monster-Energy-Yamaha-Factory-MXGP-2017

Monster Energy Yamaha Factory MXGP

Ο Michele Rinaldi αποτελεί μορφή στο χώρο του Motocross και βρίσκεται στην ομάδα της Yamaha περισσότερο από 25 χρόνια με αυξημένες αρμοδιότητες ως αγωνιστικός διευθυντής σχεδόν όλων των ομάδων της εταιρείας που μάχονται το χώμα. Με τις Yamaha YZ και YZ-F, αναβάτες όπως ο Donny Schmit, ο Bob Moore, ο Andrea Bartolini, ο Stefan Everts και ο David Philippaerts έχουν γευθεί πολλές νίκες. Την Yamaha YZF450FM του 2017 που διαθέτει νέο σύστημα ψεκασμού θα χρησιμοποιήσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross οι, Jeremy Van Horebeek και Romain Febvre.

Wilvo-Yamaha-MXGP-2017

Wilvo Yamaha MXGP

Η ομάδα Wilvo Yamaha MXGP άφησε την κατηγορία MX2 και πέρασε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM MXGP. Το team πλαισιώνεται από δυο ταλαντούχους αναβάτες, τον Shaun Simpson και τον Arnaud Tonus που θα συμμετάσχουν υπό την καθοδήγηση του Louis Vosters.

Kemea-Yamaha-MX2-2017

Kemea Yamaha MX2

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν η ομάδα Kemea Yamaha MX2, με τις οδηγίες του Hans Corvers και ωθούμενη από το ταλέντο του Βέλγου αναβάτη Marnicq Bervoets αποτέλεσε το πρότυπο για πολλούς νέους αγωνιζόμενους στην κατηγορία MX2. Στις σέλες των Yamaha YZ250F της φετινής χρονιάς θα βρίσκονται τρεις αναβάτες: Brent Van doninck, Benoit Paturel και Alvin Οstlund.

Yamaha-WMX-2017

Yamaha WMX

Η γυναικεία ομάδα της Yamaha έχει στις τάξεις της τρεις από τις κορυφαίες αναβάτριες του κόσμου. Πρόκειται για τις Kiara Fontanesi, Nancy van de Ven και Courtney Duncan που το 2017 θα έχουν στην διάθεση τους από μια ετοιμοπόλεμη YZF250F για το FIM Women’s Motocross World Championship.

ASTES4-TESAR-EMX250-2017

ASTES4-TESAR EMX250

Στα τέλη του 2016 δύο ομάδες με κοινούς στόχους και επιδιώξεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και τη φετινή χρονιά θα συμμετάσχουν από κοινού με τα λογότυπα ASTES4-TESAR. Πρόκειται για την ομάδα DP19 Yamaha Racing με ιδιοκτήτη και γενικό διευθυντή τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή MX1 David Philippaerts και η ομάδα SDM corse MX Team. Η νέα ομάδα που δημιουργήθηκε θα έχει αναβάτες τους Maxime Renaux, Roan van de Moosdijk και Karlis Sabulis.

MJC-EMX125-2017

MJC EMX125

Με βάση τη Γαλλία, η ομάδα της Yamaha στα 125 κ.εκ. στελεχώνεται με νεαρούς αναβάτες ηλικίας έως 17 ετών. Η ομάδα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με τον Ολλανδό Rick Elzinga, τον Γάλλο Thibault Benistant και τον Σουηδό Tim Edberg.

Outsiders-Official-Enduro-Team-2017

Outsiders Official Enduro Team

Mε τη Yamaha να καθιερώνεται το 2016 σαν ένας σημαντικός “παίκτης” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, η ομάδα Outsiders αναλαμβάνει το έργο να επαναλάβει την καλή παρουσία στις κορυφαίες κατηγορίες EnduroGP και Enduro 2. Έχοντας ήδη κερδίσει πολλές νίκες και πλασαρίσματα στο βάθρο, η ομάδα ευελπιστεί στη δεύτερη χρονιά της να φτάσει ακόμα ψηλότερα και να κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο. Αναβάτες θα είναι οι καταξιωμένοι Loïc Larrieu και  Jamie McCanney, που θα αγωνιστούν στις κατηγορίες GP και 2 αντίστοιχα.

Johansson-Junior-Enduro-2017

Johansson Junior Enduro

Επικεντρωμένη στην εξέλιξη νέων αναβατών, η ομάδα Johansson Yamaha Junior Enduro Team θα είναι η επίσημη εκπροσώπηση της εταιρείας στην κατηγορία Enduro Junior του FIM Enduro World Championship. Με αρχηγό τον πρώην αναβάτη του Π.Π. Enduro Joakim Johansson και με έδρα στη Σουηδία, θα συμμετάσχει στον θεσμό με αναβάτες τον επανεμφανιζόμενο Mikael Persson, που το 2015 είχε κατακτήσει τον τίτλο πάνω σε μια μεταποιημένη YZ 125.

bLU-cRU-YZ125-Cup--R3-Challenge-2017

bLU cRU YZ125 Cup / R3 Challenge

Το πρόγραμμα της Yamaha ονόματι bLU cRU είναι η πλατφόρμα υποστήριξης στην επόμενη γενιά νέων ηλικιακά αναβατών, τόσο στην πίστα όσο και στο χώμα. Αυτή εξασφαλίζει στους νέους αγωνιζόμενους ένα φιλόξενο περιβάλλον επαγγελματικού χαρακτήρα, ικανού να χτίσει τους επόμενους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Φώτης Ραΐσης

Μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2003. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει άρθρα στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες σε διάφορα sites. Ιδρυτής του ιστότοπου «popcars.gr», διατηρεί επίσης τη στήλη αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και είναι διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Quattroruote».

Γράψτε ένα σχόλιο